Βιογραφία

Author Picture

ΜΑΓΓΙΩΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Ν.

Ο Σταύρος Μαγγιώρης γεννήθηκε το 1947 στο Μοσχάτο, όπου έζησε τα 30 πρώτα χρόνια της ζωής του, ενώ από το 1978 κατοικεί στον Πειραιά και πρόσφατα στο Νέο Φάληρο.

Σπούδασε στο Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με δασκάλους τον Βασίλη Κιόρτση, τον Φώτη Καφάτο και τον Γιάννη Ματσάκη τελειώνει τις σπουδές του και αργότερα ανακηρύσσεται Διδάκτορας των Βιολογικών Επιστημών με πεδίο έρευνας την οικολογία των ζώων σε νησιωτικά οικοσυστήματα.

Από το 1988 μέχρι το 1995 υπήρξε βασικός επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα Οικολογίας & Ταξινομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον οποίο εξακολουθεί να συνεργάζεται σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τη διαχείριση και την προστασία των οικοσυστημάτων της Ελλάδας.

Στη διάρκεια των ετών 1993-1995 είχε την ευθύνη της επιμόρφωσης των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης στη Διδακτική της Βιολογίας στα Π.Ε.Κ. Πειραιά και Ανατολικής Αττικής. Από το 1995 έχει αναλάβει τη Διεύθυνση της Δημοτικής Επιχείρησης Επαγγελματικής Κατάρτισης - Επικοινωνίας & Προβολής του Δήμου Μοσχάτου και από το 1996 τη Διεύθυνση του Κ.Ε.Κ. Γραφικών Τεχνών του ίδιου Δήμου. Παράλληλα συνεχίζει την ερευνητική του δραστηριότητα και συμμετέχει σε περιβαλλοντικές μελέτες που αφορούν τα ελληνικά οικοσυστήματα.

Έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ εργασίες του για την εδαφοπανίδα και ορνιθοπανίδα των Κυκλάδων και άλλων νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους έχουν δημοσιευθεί σε πολλά έγκυρα διεθνή και ελληνικά περιοδικά.

«Στα Μονοπάτια της Φύσης και της Βιολογίας» είναι το πρώτο του βιβλίο.