Ο ΕΛΛΗΝΑΣ


Μετάφραση:
ISBN: 978-960-304-021-7
Σχήμα: 14x21
Βάρος: 860γρ
Σελίδες: 488
Βιβλιοδεσία: ΑΔΕΤΟ
Έκδοση:
Ηλικία:

Το βιβλίο αυτό αγκαλιάζει τη φυλή των Ελλήνων: του Χθες και του Σήμερα.

Δεν είναι «συγγραφή ιστορίας» με τη στενή έννοια. Παρουσιάζει σκόρπιες πτυχές από τη μακραίωνη και πολυκύμαντη ζωή ενός μικρού (το δέρας) λαού, που υπήρξε μεγάλο έθνος με τις αρετές του και τα ελαττώματά του, με τις δόξες του και τις ταπεινώσεις του, με τα προτερήματά του και τις αδυναμίες του, με τα μεγαλεία του και τις δοκιμασίες του.

Ο Έλληνας του Χθες και του Σήμερα.

Ο Έλληνας που έμεινε πάντα Έλληνας, ίδιος και απαράλλαχτος και «αδιόρθωτος!» μέσα στο κύλισμα των αιώνων: αγωνιστής, τολμηρός, αισιόδοξος, ανυπότακτος, ανήσυχος, απείθαρχος, «αεί παις», με ανοιχτή την καρδιά και τα μάτια στη φύση και τη ζωή.

Η γη η ελληνική, που όλοι τη θαυμάζουν και που κανένας δεν αγνοεί. Ο ήλιος, ο ουρανός, η θάλασσα έθρεψαν θεούς, ημίθεους και ήρωες, πολιτικούς, φιλόσοφους, ποιητές, ρήτορες, μεγάλους καλλιτέχνες. Η γη η ελληνική με το λαό της σκόρπισε στον κόσμο το Φως και συνεχίζει να προσελκύει το πανανθρώπινο πνεύμα.

Ας διαβάσουμε λοιπόν τι λένε οι ξένοι για μας.

Ας διαβάσουμε τι λένε και οι Έλληνες για τους Έλληνες. Μερικοί διηγούνται τις εντυπώσεις τους (καλές ή κακές), τις θετικές ή τις αρνητικές εμπειρίες τους. Και ας τραβήξουμε μπροστά για την ανάπλαση της καρδιάς και της ψυχής της αυθεντικής φυλής μας.