Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ


Μετάφραση: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ
ISBN: 978-960-304-018-7
Σχήμα: 14x21
Βάρος: 610γρ
Σελίδες: 300
Βιβλιοδεσία: ΑΔΕΤΟ
Έκδοση: Α΄ ΕΚΔΟΣΗ
Ηλικία: + 18

Οι νεκροφιλικές δραστηριότητες του λοχία Μπερτράν κατέχουν περίοπτη θέση στα χρονικά των μεγάλων διαστροφών.

Ανάμεσα στα έτη 1846 και 1849 ο νεαρός αυτός υπαξιωματικός, στη διάρκεια των περιπολιών του, έμπαινε τη νύχτα μέσα στα νεκροταφεία. Ξέθαβε τα πτώματα των γυναικών, επιδιδόταν σε ακατανόμαστες πράξεις και, στη συνέχεια, τα ακρωτηρίαζε με φρικτό τρόπο. Με αυτή του τη μοναδική δραστηριότητα, βύθισε τους πληθυσμούς των περιοχών στις οποίες δρούσε, στον τρόμο και τη φρίκη. Οι εφημερίδες της εποχής εκείνης έκαναν λόγο για βρικόλακα.

Μετά από τη σύλληψή του, ο ευγενικός αυτός άντρας −τουλάχιστον στις σχέσεις του με τους ζωντανούς− πτυχιούχος της φιλοσοφίας και της θεολογίας, ομολόγησε τις πράξεις του. Περιγράφοντας με απόλυτη διαύγεια τα αισθήματα που ένιωθε, όταν επιδιδόταν στις δραστηριότητες αυτές με τις νεκρές, όπως και τα καταστροφικά του ένστικτα, πρόσφερε στην ψυχιατρική της εποχής του μια πολύτιμη μαρτυρία σχετικά με μια παθολογία άκρως περιθωριακή!

Αυτός που δήλωσε στους δικαστές ότι «αγαπούσε τις γυναίκες μέχρι τρέλας» καταδικάστηκε μόνο σε ένα χρόνο φυλακή. Στη συνέχεια, κανείς δεν έμαθε τι ακριβώς απέγινε ο λοχίας Μπερτράν. Μετά από μακρόχρονη και λεπτομερή έρευνα, ο Μισέλ Ντανσέλ ξαναβρήκε τα ίχνη του. Μας διηγείται την παράδοξη ιστορία του μισότρελου «μεγάλου νεκρόφιλου» και τη στάση του απέναντι στην Αιωνιότητα!

Λογοτεχνία

Ξένη Πεζογραφία, Σειρά: Βιογραφίες – Αληθινές Ιστορίες

Συγγραφέας

DANSEL MICHEL

Εκδότης

Εκδόσεις Βασιλείου